Zorgt een strakke onderbroek bij mannen voor minder zaadcellen

Het fabeltje dat een strakke onderbroek een impact heeft op de kwaliteit van het sperma bij mannen, blijkt eerder feit dan fabel. Dat bewezen enkele wetenschappers met hun onderzoek dat in Human Reproduction verscheen.
Iets meer dan 650 mannen moesten, in naam van de wetenschap, hun sperma doneren aan enkele onderzoekers van de universiteit van Harvard. Daarnaast vulden ze een – ietwat bizarre – vragenlijst in over het soort ondergoed dat ze de laatste maanden droegen. Vervolgens vergeleken de onderzoekers de antwoorden met het juiste spermastaaltje.
De resultaten bevestigden het verhaaltje dat mannen wel eens verteld wordt: degene met de strakste onderbroek heeft de traagste zwemmers. Althans de minste. Mannen die een losse boxershort dragen, hadden een spermaconcentratie die 25 procent hoger ligt dan de mannen die voornamelijk strakke slips aandoen. Daarbij telden de mannen in boxers 33 procent meer zwemmende zwemmers.
Natuurlijk werd er rekening gehouden met andere belangrijke factoren waaronder rookgedrag, BMI (Body Mass Index) en leeftijd. Al is het natuurlijk moeilijk om alle factoren in acht te nemen, genetische belasting is er bijvoorbeeld eentje waar dit onderzoek niet naar omkeek.

Bericht: >Zorgt een strakke onderbroek bij mannen voor minder zaadcellen

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres