Zeker zes doden door orkaan Michael in Verenigde Staten

Het dodental van orkaan Michael in het zuidwesten van de Verenigde Staten is opgelopen tot zes. De meeste doden vielen gisteren in de staat Florida: daar kwamen zeker vier mensen om het leven. Autoriteiten vrezen dat het dodental nog gaat oplopen.
De ravage door de orkaan is groot. Veel gebouwen werden volledig verwoest en straten stonden onder water. De orkaan kwam als categorie 4 aan land, met windsnelheden tot 250 kilometer per uur. De wind en de regen lieten een spoor van vernieling achter: honderdduizenden huishoudens zaten zonder stroom.
Michael is de eerste categorie 4-orkaan die het noordwesten van Florida heeft getroffen sinds de metingen begonnen in 1851. Inmiddels is Michael een tropische storm. De storm trekt verder richting de staten Georgia, North Carolina en Virginia.
NOS

Bericht: >Zeker zes doden door orkaan Michael in Verenigde Staten
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres