Workshop ontwikkeling nationale gezondheidsstrategie

Het ministerie van Volksgezondheid organiseert een drie-daagse nationale workshop “Adolescent Health Strategy”. Deze is bedoeld om de strategische richting, betreffende gezondheid van adolescenten in Suriname voor de komende tien tot twaalf jaar vast te stellen. De workshop duurt van 11 tot en met 13 juli 2018 en wordt gehouden in de Ballroom van Hotel Krasnapolsky. 
Gezien de doelstellingen van de workshop is getracht om de deelnemers kennis te laten maken met de wereldwijde strategie en begeleiding. Samen evalueren en valideren van beoordelingen over de huidige status van en reactie op de gezondheid van adolescenten in Suriname is ook aan de orde geweest. Verder is het van belang dat prioriteiten kunnen worden geïdentificeerd voor programmering in de gezondheid van adolescenten op basis van begeleiding.
Het ministerie van Volksgezondheid is al geruime tijd bezig om uit te kijken naar een methode om de gezondheid van de mensen in Suriname beter in kaart te brengen. Hierbij zijn verschillende overheidsorganisaties bijbetrokken, zodat eenieder die werkt aan de gezondheid en ontwikkeling van de jeugd, van de juiste informatie kan worden voorzien. Jongeren willen veel bereiken, maar toch nog gezond blijven en door het leven gaan met een gevoel van voldoening en blijdschap, omdat jongeren ook over voldoende potentie beschikken.

+
29

Bericht: >Workshop ontwikkeling nationale gezondheidsstrategie
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres