WK in Rusland te gevaarlijk voor Duitse onderzoeksjournalist

De Duitse onderzoeksjournalist van de ARD die het Russische dopingschandaal aan het licht bracht, gaat niet naar Rusland om er verslag te doen van het WK. Volgens de omroep zijn de risico’s te groot.
De ARD nam de beslissing na gesprekken met de minister van Buitenlandse Zaken. De Duitse veiligheidsdiensten zeggen dat journalist Hajo Seppelt het risico niet zou moeten nemen. De diensten zeggen dat hij kan worden gearresteerd. Ook kan niet worden uitgesloten dat hij het slachtoffer wordt van intimidatie en geweld.
President Poetin
Seppelt maakte de afgelopen jaren documentaires over het gebruik van doping in Rusland. In januari zei het voormalig hoofd van het Russische antidopinglaboratorium Grigori Rodtsjenkov in een ARD-documentaire dat de Russische president Poetin wist van het grootschalig dopinggebruik binnen de Russische sport. Ook was er volgens Rodtsjenkov al voor de Spelen van Peking in 2008 en Londen in 2012 sprake van een grootschalig dopingprogramma in Rusland.
De Russische autoriteiten doen onderzoek naar de aantijgingen en beschouwen Rodtsjenkov als verdachte. Rodtsjenkov vluchtte in 2016 naar de Verenigde Staten en zit daar in een getuigenbeschermingsprogramma van de FBI.
Publieke vijand
De Russische onderzoekscommissie heeft al laten weten dat ze Seppelt wil horen als getuige. Volgens de Duitse overheid loopt Seppelt het risico dat hij wordt gearresteerd als de commissie vindt dat hij niet meewerkt aan het onderzoek.
Voor veel Russen is Seppelt een publieke vijand. Hij wordt geregeld bedreigd. Zijn publicaties leidden er uiteindelijk toe dat veel Russische atleten werden uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio en de Winterspelen in Pyeongchang.
Vorige maand werd duidelijk dat Seppelt alsnog een visum kreeg. In eerste instantie weigerde Rusland hem een visum te geven. Dat kwam het land op veel kritiek te staan.
NOS

Bericht: >WK in Rusland te gevaarlijk voor Duitse onderzoeksjournalist
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres