Witte Huis doet verslaggever CNN in de ban na botsing met Trump

Het Witte Huis heeft de persaccreditatie van CNN-verslaggever Jim Acosta ingetrokken. Die bekendmaking deed Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders, enkele uren nadat Acosta en president Trump hard met elkaar in botsing waren gekomen over opmerkingen van de president over migranten die naar de VS onderweg zijn. Dat gebeurde tijdens een anderhalf uur durende persconferentie van de president.
Toen Trump weigerde Acosta’s vragen te beantwoorden en hem opdroeg zijn mond te houden, probeerde een Witte Huis-stagiaire zijn microfoon af te pakken. Acosta probeerde dat te voorkomen en raakte daarbij de stagiaire aan.
Sanders noemt het “absoluut onacceptabel” dat de verslaggever daarbij “een jonge vrouw die gewoon haar werk probeert te doen als stagiaire van het Witte Huis” met zijn handen heeft aangeraakt. Ze vindt ook dat Acosta zijn collega’s geen kans gaf om vragen te stellen door de microfoon niet af te staan en noemt dat respectloos.
Op Twitter schrijft Acosta dat Sanders liegt. CNN zegt dat het Witte Huis de persaccreditatie heeft ingetrokken in reactie op zijn vragen. “Sanders doet valse beschuldigingen en haalt een incident aan dat nooit heeft plaatsgevonden. Dit is een beslissing zonder precedent, het bedreigt onze democratie en het land verdient beter.”
Verslaggevers van grote Amerikaanse media als CNN, Fox News en The New York Times hebben vaste perskaarten waarmee ze snel toegang hebben tot het Witte Huis. Nu Acosta die voor onbepaalde tijd is verloren, zou hij in theorie elke dag een nieuwe perskaart kunnen aanvragen, zoals kleinere media weleens doen. In de praktijk zal de intrekking van zijn accreditatie zijn werk een stuk moeilijker maken.
NOS

Bericht: >Witte Huis doet verslaggever CNN in de ban na botsing met Trump
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres