Wimbledon: Williams bereikt eerste finale als moeder

Serena Williams kan zaterdag haar eerste WTA-titel pakken sinds de geboorte van dochter Alexis Olympia. De 36-jarige Amerikaanse plaatste zich voor de finale van Wimbledon dankzij een 6-2, 6-4 zege op Julia Görges.
Alleen Görges’ landgenote Angelique Kerber kan Williams nog van haar achtste Wimbledon-titel afhouden. Kerber was eerder op donderdag te sterk voor Jelena Ostapenko, de Letse pupil van de Nederlandse coach Glen Schaap.
Görges, die Kiki Bertens uitschakelde in de kwartfinale, hield vijf games stand tegen Williams. Bij 2-3 zag ze op breakpoint tegen een forehand in de tramrails belanden en bij 2-5 (0-40) overkwam haar dat, weer na een lange rally, opnieuw.
Tweede set
Ook in de tweede set van het duel tussen de servicekanonnen – Görges sloeg op weg naar de halve finales 44 aces, Williams 39 – was de Duitse aanvankelijk de evenknie van de Amerikaanse.
Opnieuw hield Görges vijf games stand, maar weer leverde de nummer dertien van de wereld toen haar service in. Ze zag op breakpoint een backhanddropshot, via de netband, aan de voor haar verkeerde kant van het net belanden.
Anders dan in de eerste set behield de Duitse bij 2-5 haar service en kwam ze door een break op 4-5. Wat volgde was echter een anticlimax: Görges werd op love gebroken in een game met drie onnodige fouten en een dubbele fout. Einde wedstrijd.
NOS

Bericht: >Wimbledon: Williams bereikt eerste finale als moeder
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres