Waarnemend voorzitter DNA bezoekt culinary event Toerismestream Imeao-I

De waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Melvin Bouva MPA LLB, heeft op dinsdag 12 maart 2019 een bezoek gebracht aan het culinary event van de Toerismestream van het Imeao-I. Voor het vak ‘Planning en organisatie’ moesten studenten hun beste kook- en serveerkunsten tonen. Er is van de gelegenheid gebruik gemaakt om aandacht te vragen voor ICT – onderwijs. Ook is de wens uitgesproken voor verruiming van het aantal computers en is ondersteuning gevraagd voor aanpak van defecte apparaten. De waarnemend voorzitter heeft toegezegd om deze zaken over te brengen naar de bevoegde instanties.
Een interview van studenten uit het eerste leerjaar met de heer Bouva is ook onderdeel geweest van het bezoek. Tijdens dit gesprek zijn naast persoonlijke onderwerpen ook vragen gesteld over het functioneren en de plannen van de DNA. Na het interview is kennis gemaakt met de voorzitter van het studentenbestuur. Ook heeft directeur Jane Simons het jubileumboek van de school “De leerling maakt de meester”, overhandigd aan de waarnemend voorzitter. Vanuit het parlement zal de heer Bouva meer aandacht vragen voor de verdere ontwikkeling van dit instituut.

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres