Waarnemend korpschef Prade door justitieminister voorgesteld aan KPS

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft waarnemend korpschef Roberto Prade formeel gepresenteerd aan hoofdofficieren, onderofficieren en manschappen van het Korps Politie Suriname (KPS). Tijdens deze bijeenkomst op dinsdag 12 juni op het hoofdbureau van de politie vond allereerst de benoeming van de nieuwe waarnemend korpschef van hoofdinspecteur tot commissaris van politie plaats. Hierna werd hij aan de aanwezigen gepresenteerd, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
De minister heeft in zijn toespraak de beleidsprioriteiten kenbaar gemaakt. Met name het veiligheidsgevoel dat teruggebracht moet worden binnen de samenleving, rechtshandhaving, rechtsbescherming en motivatie van het personeel.
De veiligheid in de samenleving moet zoveel mogelijk gebracht worden naar beheersbare proportie en om daartoe te geraken hebben wij gemotiveerd personeel nodig. “Met de weinige middelen die er zijn zal de nieuwe waarnemend korpschef en het gehele korps het verschil moeten uitmaken. Laten wij positief blijven”, aldus minister Getrouw.
De kersverse waarnemend korpschef bedankte aan het begin van zijn speech de collega’s waarmee hij samengewerkt heeft en die ook geholpen hebben aan zijn vorming en groei. “Het wordt werken geblazen. De officieren moeten het verschil uitmaken. Ik verwacht dat wij keihard ertegen aan zullen gaan. Als ik de volle lading krijg van de minister en de directeur Operationele diensten, zal ik het zeker door laten sijpelen naar jullie, de officieren, die een optimistische kijk op zaken moeten hebben. Weet één ding dat wij niet kunnen smokkelen, omdat beide mensen uit dit apparaat komen en zij kennen het reilen en zeilen binnen deze organisatie”.
Prade sprak verder over de rechtspositie zoals eerder aangehaald door minister Getrouw dat het met de meeste spoed aangepakt zal worden.
Dat de middelen schaars zijn weet ook deze nieuwe korpschef, maar hij gaf aan het niet als een reden te zien om niet te werken. Er zal geroeid moeten worden met de riemen die ze hebben en zo gekeken worden naar een oplossing.
Tot slot benadrukte hij dat zijn deur openstaat voor de officieren alsook de manschappen die de gelegenheid zullen krijgen zich te uiten. Hij zal daarom ervoor zorgen dat hij minimaal een keer in de week audiëntie heeft voor het personeel.

Bericht: >Waarnemend korpschef Prade door justitieminister voorgesteld aan KPS
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres