VS en Guaidó erkennen noch de grondwet, noch de realiteit; minderheid die Guaidó erkent, belangrijker dan rest van de wereld

Redactie GFC Nieuws — De Venezolaanse grondwet geldt niet voor oppositieleider Juan Guaidó. En waar hij de grondwet dreigt te overtreden, wordt die speciaal voor hem even gewijzigd. Daar komt de uitleg van de Amerikaanse gezant voor Venezuela, Elliott Abrams, op neer.
Guaidó kon volgens de grondwet pas interim-president worden als Venezuela zonder president zat. Bovendien zou hij de functie maximaal 30 dagen mogen waarnemen.
Beide grondwettelijke bepalingen werden opzij gezet.Guaidó overtreedt de grondwet niet, want de regels zijn voor hem gewijzigd, legde Abrams uit.

 
Venezuela had geen president, omdat de oppositie hem ondanks de stembusuitslag niet als president erkent. Dat maakte de weg vrij voor een interim-president.
Vervolgens bepaalde de oppositie dat artikel 233 van de Venezolaanse grondwet – de 30 dagen-regeling – pas ingaat wanneer president Maduro, die dus geen president is, aftreedt, zei Abrams vrijdag tegen reporters.
De VS erkennen de Venezolaanse Nationale Assemblee als de enige legitieme, democratische instelling die in Venezuela over is. Het wetgevende lichaam werd voor het laatst gekozen in 2015.
Het hooggerechtshof van Venezuela oordeelde dat de Assemblee werd vervangen door de in 2017 gekozen Constitutionele Assemblee, maar Washington weigert die te erkennen.
De VS en 53 bondgenoten erkennen Guaidó als de legitieme leider van Venezuela, maar zelfs Abrams erkende vrijdag dat de oppositieleider geen enkele macht heeft.
Toen journalisten hem erop wezen dat Guaidó door slechts een kwart van de wereld wordt erkend, zei het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat dit niets uitmaakt. De landen die hem erkennen, zijn democratieën. En daarmee weegt hun stem zwaarder, zegt Buza.

Het bericht VS en Guaidó erkennen noch de grondwet, noch de realiteit; minderheid die Guaidó erkent, belangrijker dan rest van de wereld verscheen eerst op GFC Nieuws.

Bericht: >VS en Guaidó erkennen noch de grondwet, noch de realiteit; minderheid die Guaidó erkent, belangrijker dan rest van de wereld

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres