Vraagtekens rond afslaan lucratief Saudisch aanbod door Tiger Woods

Tiger Woods heeft een lucratieve aanbieding uit Saudi-Arabië afgeslagen. De Amerikaanse golflegende werd een bedrag van 2,9 miljoen euro beloofd voor deelname aan een toernooi in 2019, zo meldt The Telegraph.
De veertienvoudig majorwinnaar zou afgelopen zomer zijn benaderd, maar wees de uitnodiging om onbekende redenen af. Een argument kan zijn dat Woods (42) tegenwoordig lange vliegreizen wil beperken om zijn blessuregevoelige rug te sparen. Of had zijn afwijzing een politiek motief?
Woods was onder het vergrootglas komen te liggen als hij zijn deelname had toegezegd. Saudi-Arabië wordt sinds de moord van journalist Jamal Khashoggi zeer kritisch gevolgd door de westerse wereld, waar ook sporters mee te maken hebben gekregen.
Golftoppers Dustin Johnson, Patrick Reed en Paul Casey bevestigden wel hun aanwezigheid op het toernooi dat vanaf komend jaar deel uitmaakt van de Europese Tour.
Sportwereld kritisch benaderd
Amnesty International riep Novak Djokovic en Rafael Nadal op af te zien van hun medewerking aan een demonstratiepartij in Jeddah op 22 december. De tennistoppers, die in 2017 hun ja-woord gaven, zeiden zich bewust te zijn van de situatie, maar gaven nog geen gevolg aan de oproep.
Roger Federer liet onlangs weten dat hij vorig jaar niet op een uitnodiging voor het Saudische evenement was ingegaan, ondanks een beloofde cheque van 1 miljoen dollar.
“Ik ben inderdaad ook benaderd. Ik wilde daar niet spelen, dus voor mij was het een snelle beslissing,” zei Federer, die niet liet blijken of zijn keuze een politieke reden had.
Amnesty International drukte ook Juventus en AC Milan op het hart om hun duel om de Super Coppa niet in Saudi-Arabië te spelen. Die wedstrijd – tussen de landskampioen en bekerwinnaar van Italië – staat voor januari 2019 op de kalender.
NOS

Bericht: >Vraagtekens rond afslaan lucratief Saudisch aanbod door Tiger Woods
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres