VP decoreert 176 personen voor jarenlange bloeddonatie

“Het afstaan van bloed is een nobele daad van de hoogste orde”, aldus vicepresident Ashwin Adhin bij de decoratie van bloeddonoren in de Congreshal. Op 12 juni zijn er 176 bloeddonoren gedecoreerd voor het feit dat ze jarenlang tijd nog moeite hebben gespaard om bloed af te staan ten behoeve van mensen in nood.
De vice president zei namens de regering dank verschuldigd te zijn aan de bloeddonoren en zeker ook aan degenen die belast zijn met de algehele coördinatie van het process. Een speciale waardering ging uit naar de hardwerkende Surinamers verenigd in het Rode Kruis, volgens de vice president een organisatie van hoge kwaliteit en doortastend management. 117 personen werden gedecoreerd tot Ridder in de ere orde van de gele ster, 35  personen tot Officier in de ere orde van de gele ster en 24 werden gedecoreerd tot Commandeur in de ere orde van de gele ster.

+
11

Bericht: >VP decoreert 176 personen voor jarenlange bloeddonatie
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres