Volksgezondheid-minister Elias neemt loopje met parlement

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft met zijn beantwoording op vragen over de kwestie van Academisch Medisch Centrum (AMC), een loopje genomen met het parlement. “Dit is niet acceptabel”, zegt de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Geerlings-Simons, nogal geïrriteerd, aan de regering die aanwezig was in het parlement.
Ze benadrukte dat het parlement het niet zal toestaan dat welke persoon dan ook een loopje neemt met het parlement.
“In ons enthousiasme heeft de regering gezegd twee weken. We zijn iets verder dan twee weken. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een ambtelijke omissie waarbij het project even is stopgezet en de hoop is dat we heel gauw de draad weer oppakken en het project wordt voortgezet”, antwoordde minister Elias, die veel boze en geïrriteerde blikken kreeg van assembleeleden en DNA-voorzitter Simons. Ze is van oordeel dat de regering geen twee weken nodig had voor dit antwoord.
Ook de regeringscoördinator in het parlement vandaag, minister Soewarto Moestadja, zei zelf niet voorbereid te zijn op dit antwoord en vroeg om een schorsing.
Simons zegt het goed te vinden dat de regering zelf beseft dat dit niet kan. Zij benadrukte dat ze vaak de assembleeleden vraagt om zich te houden aan de regels. Ze vraagt daarom ook aan de regering om zich te houden aan de regels. “Als het parlement u informatie vraagt, dan dient u de informatie te geven”. Vooral wanneer het parlement de regering de tijd geeft van twee weken om het college kamerbreed te informeren, gaat het parlement geen genoegen nemen met dit antwoord.
Mahinder Jogi (VHP) vroeg zich af waarom minister Gillmore Hoefdraad van Financiën niet in de zaal was om deel te nemen aan de beantwoording. De AMC-kwestie heeft te maken met de Islamic Development Bank (IsDB) en daar is Hoefdraad governor van de Republiek Suriname in de Raad van Bestuur bij de IsDB. Volgens Jogi moet hij het reilen en zeilen kennen van deze kwestie.
Simons zei dat de minister niet in het land is en dat het de regering is die aangeeft wie het woord zal voeren. “Als het zo mocht zijn dat alleen de heer Hoefdraad weet wat er is gebeurd, dan heeft Suriname een groot probleem”, aldus Simons.
Vishmohanie Thomas

Bericht: >Volksgezondheid-minister Elias neemt loopje met parlement
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres