VN: meer dan drie miljoen Venezolanen op de vlucht

Het aantal Venezolanen dat het land heeft verlaten op de vlucht voor de politieke en economische crisis, is volgens de Verenigde Naties gestegen tot boven de drie miljoen. Sinds het verergeren van de crisis in 2015 zijn mensen massaal op de vlucht geslagen voor geweld, hyperinflatie en voedsel- en medicijntekorten.
Landen in Midden- en Zuid-Amerika en de Caraïben hebben volgens de VN het grootste deel van de vluchtelingen en migranten opgenomen: 2.4 miljoen. Buurland Colombia heeft met 1 miljoen het grootste aantal Venezolanen opgevangen, gevolgd door Peru met een half miljoen.
De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR en de Internationale Organisatie voor Migratie waarschuwen echter dat de opnamecapaciteit van de landen niet oneindig is en dat de situatie een “krachtiger en onmiddellijk antwoord vraagt van de internationale gemeenschap”. De uittocht is snel in omvang toegenomen: in september meldden de VN nog dat 2,6 miljoen Venezolanen op de vlucht waren geslagen.
De VN en partnerorganisaties willen omgerekend bijna 200 miljoen euro bijeenbrengen voor vluchtelingen in Colombia, Ecuador, Peru en Brazilië. Eerder dit jaar werd ongeveer 15 miljoen euro verdeeld.
NOS

Bericht: >VN: meer dan drie miljoen Venezolanen op de vlucht
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres