VHP geeft financiële steun aan nabestaanden bootongeluk

Begin januari 2019 had de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) aangekondigd een landelijke actie op touw te zetten ter ondersteuning van de nabestaanden van het bootongeluk op de Coppenamerivier. Heel Suriname was diep geschokt door de tragedie, waarbij levens te betreuren zijn. Het verdriet in de samenleving was groot. Tragedies kunnen ongekend leed met zich meebrengen, aldus de VHP.
Een schrale troost is dat de gevolgen daarvan enigszins kunnen worden opgevangen. Met dat gegeven in gedachten heeft de VHP, vanaf het nieuws van het drama bekend was, zich ingespannen alles te doen waartoe ze bij machte is voor deze groep Surinamers. De oranje partij heeft intern een inzamelingsactie gehouden. Daaruit zijn wat financiële middelen vrijgekomen. Deze gelden zijn overhandigd aan de nabestaanden.
VHP-voorzitter Chan Santokhi gaf aan dat je met geld de levens niet kan terugkopen. Echter, hij sprak de hoop uit dat de ontstane leegte, maar meer nog de financiële ongemakken enigszins weggewerkt kunnen worden met deze geste. In totaal is een bedrag van ruim SRD 26.000 overhandigd aan de nabestaanden.
Basja Taweroe was ter plaatse om namens kapitein Palmtak de geste te ontvangen.

Bericht: >VHP geeft financiële steun aan nabestaanden bootongeluk
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres