VHP: Eid ul-Fitr accentueert blijdschap

Op vrijdag 15 juni vieren moslims Eid ul-Fitr, het einde van de ramadan. Dit feest accentueert blijdschap die de moslims beleven vanwege het feit dat ze gedurende de maand ramadan, Allah’s, zegeningen hebben mogen ontvangen middels het nakomen van het vasten, dat voorgeschreven is voor de moslims.
Het einde van ramadan is ook een moment van zelfreflectie. Hoe heb ik tot nu toe de ramadan doorgebracht? Heb ik er alles uit gehaald wat er te halen valt? Heb ik de deze maand gebruikt om mezelf volledig te veranderen? Heb ik de gebeden verricht en onderhouden zoals nooit tevoren? Heb ik goede daden verricht? Heb ik mijn best gedaan om Allah tevreden te stellen?
Door het Eid ul-Fitr-feest gezamenlijk te vieren wordt ook natievorming bevorderd. Wat ook bij velen niet bekend is, is dat de islam expliciet eenheid en broederschap aanbeveelt met andersgelovigen. Het feest waarin moslims hun vastenmaand beëindigen, heeft dus een universeel karakter.
Moslims hebben tijdens de vastenmaand de gelegenheid gehad om via gebeden dichterbij de Almachtige te komen. Een ander belangrijk doel van het vasten is het in vrede leven met de Schepper, onszelf, onze medemens en onze omgeving om zodoende een betere mens te worden en steeds terugkerende geluk te ervaren.
De filosofie van het leven leert, dat zo een disciplinaire overgave waarbij goede daden worden verricht, gezegend en beloond wordt door Allah met een betekenisvoller leven, waarbij welvaart, succes, gezondheid en tevredenheid niet ontbreken. De grondbeginselen die gepaard gaan met ramadan, zoals respect, eenheid, tolerantie, samenwerking en saamhorigheid, moeten in de samenleving van Suriname de basis vormen voor de ontwikkeling van ons land. Tot deze conclusie komt de vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP).
In deze roerige tijd die wij nu meemaken hebben de leiders van de godsdiensten de plicht om als dienaren van de Allerhoogste zich in te zetten voor de vrede, die vraagt dat men ieders overtuiging als persoon en gemeenschap respecteert en ook dat ieder mens in vrijheid zijn godsdienst kan belijden.
Laat Eid ul-Fitr ons die spirituele kracht en energie geven die nodig is offers te brengen waar onrecht plaats maakt voor recht, onwetendheid voor kennis en dat alle positieve inspanningen beloond mogen worden ter verdere ontwikkeling van ons geliefd land Suriname.
Laten wij tot God bidden dat hij ons land door het diepe dal haalt waarin wij nu zijn terechtgekomen. Laten wij Eid ul-Fitr aangrijpen om de vele uitdagingen die op ons pad liggen aan te gaan om ons in te zetten voor land en volk. Laten wij de zegen van God afroepen om onze leiders wijsheid en kracht te geven, alleen die handelingen te plegen die in het voordeel zijn van ons volk. Laten wij ook tot Hem bidden dat hij het Surinaamse volk wijsheid geeft om de juiste leiders voor het land te kiezen, aldus de VHP.
De VHP wenst de totale natie, maar in het bijzonder onze moslimbroeders en zusters een gezegende Eid ul-Fitr toe. “Eid-Mubarak.”

Bericht: >VHP: Eid ul-Fitr accentueert blijdschap
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres