Venezuela laat weer 43 gevangenen vrij

Venezuela laat voor de derde keer in een paar weken tijd gevangenen vrij. Dit keer zijn het er 43. De vrijlatingen volgen op de herverkiezing vorige maand van president Maduro. Maduro zei daarna dat hij een nationale dialoog op gang wilde brengen. De vrijlating van gevangenen is daar een onderdeel van.
Venezuela telt meer dan 300 politieke gevangenen. Onder de gevangenen die eerder vrijkwamen, waren volgens de oppositie gewone criminelen en tientallen tegenstanders van Maduro die ten onrechte zouden zijn opgepakt. Voorwaarde voor hun vrijlating was dat ze niet met de pers zouden praten of Venezuela zouden verlaten.
Schijnvertoning
De herverkiezing van Maduro werd door regeringen van andere landen fel bekritiseerd, omdat de stembusgang niet vrij en eerlijk zou zijn geweest. De Amerikaanse vicepresident Pence sprak van een schijnvertoning, veel Latijns-Amerikaanse landen riepen uit protest tegen de herverkiezing hun ambassadeur terug.
Maduro regeert Venezuela sinds 2013. Sindsdien gaat het steeds slechter met het land. Het parlement is buitenspel gezet en het land kampt met een diepe economische crisis met hyperinflatie. Volgens Maduro zelf is dat niet zijn schuld.
NOS

Bericht: >Venezuela laat weer 43 gevangenen vrij
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres