Veiligheidsraad VN praat morgen over situatie Kashmir

De VN-Veiligheidsraad praat morgen op verzoek van China en Pakistan in een besloten vergadering over de situatie in Kashmir. Aanleiding is het besluit van India om de speciale status van Kashmir in te trekken. Volgens die status had Kashmir recht op politieke autonomie en mochten buitenlanders er geen grond bezitten of een baan in de publieke sector hebben.
India wil meer grip op de regio te krijgen. Pakistan noemt de stap van India een schending van VN-resoluties.
De zeven miljoen inwoners van Kashmir zijn intussen al tien dagen afgesloten van de buitenwereld. Ze hebben geen telefoon- en internetverbindingen meer.
Nepotisme en corruptie
In de militaire zone op de bestandslijn tussen India en Pakistan zijn bij verschillende incidenten drie Pakistaanse soldaten en twee burgers omgekomen. Pakistan zegt als reactie terug te hebben geschoten, waarbij vijf Indiase soldaten zouden zijn gedood. India spreekt dat tegen.
Het zijn de eerste gewapende schermutselingen tussen beide landen sinds India de speciale status van Kashmir introk.
India vierde vandaag zijn onafhankelijkheid. In een toespraak ter gelegenheid daarvan zei premier Modi dat de speciale status van Kashmir leidde tot nepotisme, corruptie en ongelijke rechten voor vrouwen en minderheden.
NOS

Bericht: >Veiligheidsraad VN praat morgen over situatie Kashmir
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres