Van Basten niet blij met ‘aansteller’ Neymar: maar hij zorgt wel voor humor

Als lid van een technische studiegroep van de FIFA is het Marco van Bastens taak om het WK voetbal in zijn totaliteit te analyseren, maar ook om samen met zijn collega’s te bepalen wie de Gouden Bal krijgt als beste speler van het toernooi.
Wat dat betreft, heeft Neymar met zijn theatrale gedrag en zogenaamde blessures weinig punten gescoord bij Van Basten. Dat werd wel duidelijk tijdens een persconferentie van de studiegroep vandaag in Moskou.
“Humor in sport is altijd leuk en Neymar heeft ons aan het lachen gemaakt, dus dat is positief,” zei Van Basten. “Maar serieus, zijn houding was niet goed. Als je zo veel doet alsof, gaat dat je niet helpen. Dat moet hij zelf ook begrijpen.”
De voormalige topspits zag dat Neymar, die met Brazilië in de kwartfinales werd uitgeschakeld, het ook op een ander vlak moeilijk had dit WK. “Er wordt zo strak verdedigd dat zelfs spelers als hij en Lionel Messi geen ruimte meer hebben. Dat is het huidige voetbal, maar daar moeten we oplossingen voor vinden.”
Tevreden over Rusland
Tijdens de persconferentie kwamen veel verschillende onderwerpen voorbij. Van de stadions tot de statistieken en van technische hulpmiddelen als de videoscheidsrechter tot dode spelmomenten. In september presenteert de studiegroep zijn eindrapport.
Van Basten liet verder zijn gedachten gaan over de “interessante” WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië. “Frankrijk heeft zo veel goede spelers dat het bijna logisch is dat ze ver zijn gekomen. Ik vind het leuk dat een klein land als Kroatië kan winnen.”
Vooral het spel van Luka Modric kan hem bekoren. “Hij bepaalt het spel en stuurt het team. Met zo’n speler kom je altijd ver. En Kroatië strijdt dit toernooi echt tot de laatste snik. Finales zijn altijd speciaal. Kleine dingen zullen het verschil maken.”
NOS

Bericht: >Van Basten niet blij met ‘aansteller’ Neymar: maar hij zorgt wel voor humor
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres