UNFPA brengt beleefdheidsbezoek aan Minister Buitenlandse Zaken

De Manager voor Internationale Operaties van de United Nations Population Fund  (UNFPA), de heer Francis Anyansi, vergezeld van mevrouw Judith Brielle, Liaison Officer, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan Yldiz Pollack-Beighle, Minister van Buitenlandse Zaken. Tijdens dit bezoek is kort ingegaan op verschillende onderwerpen, waaronder gender, het verzamelen van data, HIV en de jeugd.
Ten aanzien van de jeugd concentreerde de discussie zich op de Youth Advisory Group (YAG), die een adviserende rol heeft binnen de UNFPA, met nadruk op seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en gendergelijkheid, voornamelijk onder adolescenten.
De UNFPA heeft zich bereid verklaard technische assistentie te verlenen op verschillende gebieden. Er zal in de maand november een workshop worden georganiseerd waarbij verschillende stakeholders van gedachte zullen wisselen, teneinde te komen tot een situatie analyse van de bevolking.
Anyansi complimenteerde Suriname, als een van de weinige landen in het Caraïbisch  gebied met een UN-House, waar er gezamenlijk wordt gewerkt aan het realiseren van de gestelde doelen.
De heer Anyansi heeft als standplaats Jamaica, alwaar het Sub-regionaal kantoor voor het Caribisch gebied is gevestigd. Dit beleefdheidsbezoek heeft plaatsgevonden op 09 oktober 2018.

+
8

Bericht: >UNFPA brengt beleefdheidsbezoek aan Minister Buitenlandse Zaken
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres