TU Delft presenteert “ME”, Surinaamse expositie over transgenders

Bijzondere portretten van transgenders in Europa en Suriname zijn te zien op de expositie “ME” in de TUD Library, in het kader van de internationale Coming Out Day op 11 oktober. Het gaat om ‘lenticulaire’ foto’s, waarbij drie beelden in één portret te zien zijn: de persoon vóór en na de transformatie en zoals hij of zij eruitziet in de eigen fantasie.
Voor de expo ‘ME” portretteerde fotograaf Kenneth Heesbien acht transgenders in Suriname en tien in Nederland. Zo ziet het publiek hoe mannen en vrouwen in Suriname en Europa een metamorfose ondergaan. “ME” wereld, die een metamorfose ondergaan. De expo ‘ME” was in Fort Zeelandia, Paramaribo, te zien van 26 oktober tot en met 9 november 2017.
PAREA, de vereniging van gayprofessionals in Suriname, organiseerde “ME” in samenwerking met Urban House Suriname en met steun van de Nederlandse ambassade. De expo in Delft is georganiseerd door de TUD Library en de Centrale Communicatieafdeling van TUD. Voor PAREA is dit een mijlpaal, zegt Winston Lieveld, managing director van PAREA.
“Niet alleen omdat onze expositie buiten Suriname te zien is maar ook omdat ons verhaal een gezicht krijgt buiten de landsgrenzen. Wij als organisatie blijven ons hard maken voor mensenrechten”, zegt Lieveld.
Ook fotograaf en curator Kenneth Heesbien is enthousiast. “De TU is een heel mooie plek met een geweldige uitstraling. De vele studenten van deze gerenommeerde universiteit kunnen op deze manier kennismaken met Suriname.”
De expo “ME” is te zien tot en met 24 oktober. De TU Library is dagelijks open van 08:00 tot 00:00 uur.

Bericht: >TU Delft presenteert “ME”, Surinaamse expositie over transgenders
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres