Trump zou buitenlandse hulp accepteren in verkiezingscampagne

De Amerikaanse president Trump ziet er geen probleem in om bij de komende verkiezingen belastende informatie over een politieke tegenstander te accepteren van een ander land. “Luisteren kan geen kwaad,” zei hij in een interview met tv-zender ABC.
“Als iemand uit een ander land belt, laten we zeggen Noorwegen, om te zeggen dat ze informatie over je tegenstander hebben – ik denk dat ik het dan zou willen horen.”
De uitlatingen van de president zijn opmerkelijk, omdat hij al sinds het begin van zijn presidentschap twee jaar geleden wordt geplaagd door verhalen over samenzwering met Rusland. Centraal daarin staat een ontmoeting van zijn zoon, schoonzoon en campagneleider met een Russische vertegenwoordiger die ‘dirt’ aanbood over Hillary Clinton.
‘Oppo research’
Hoewel het Mueller-rapport uiteindelijk concludeerde dat er geen sprake was van samenwerking met Rusland, liet Mueller in het midden of de president op illegale wijze geprobeerd heeft het onderzoek te frustreren. FBI-directeur Wray, aangesteld door Trump, zei dat Trump jr. de federale politie had moeten bellen toen hij het Russische aanbod kreeg.
“Daar zit de FBI-directeur fout. Zo gaat het niet in het leven,” zei Trump daarover in het interview. Volgens hem vallen deze praktijken onder het gebruikelijk onderzoek naar politieke tegenstanders, “oppo research”.
“Misschien moet je het beide doen,” vervolgde Trump. “Als ik iets hoorde dat niet zou kloppen, zou ik misschien naar de FBI stappen. Als ik dacht dat er iets mis was.”
Democratische presidentskandidaten buitelen over elkaar heen om de uitspraken van de Republikein te veroordelen. “Weer verwelkomt president Trump buitenlandse bemoeienis met onze verkiezingen,” schreef Joe Biden, koploper bij de Democraten, op Twitter. “Dit is geen politiek, dit is een bedreiging voor onze nationale veiligheid.”
“China hoort dit. Rusland hoort dit. Noord-Korea hoort dit,” zei presidentskandidaat Kamala Harris. “Laten we wel wezen: deze president is een bedreiging voor onze nationale veiligheid.”
Andere Democratische kandidaten gebruikten het interview om opnieuw op te roepen om een afzettingsprocedure te starten tegen de president. De kans dat dat zal slagen is bijzonder klein, omdat Trumps Republikeinse partij in de Senaat het laatste woord daarover zou hebben.
NOS

Bericht: >Trump zou buitenlandse hulp accepteren in verkiezingscampagne
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres