Tropische storm Michael veroorzaakt ook buiten Florida overstromingen

Hoewel de orkaan Michael vandaag is afgezwakt tot een tropische storm, veroorzaakt het nog steeds overlast in de Verenigde Staten. Er vinden overstromingen plaats in de staten North Carolina en Virginia, aldus de National Hurricane Center (NHC).
De storm heeft donderdagavond windsnelheden tot 85 kilometer per uur bereikt. Michael kwam donderdagavond als orkaan van vierde categorie aan in de staat Florida, waar het twee levens eiste en een spoor van vernieling achterliet.
In het noordwesten van Florida, de zogeheten Pannensteel, is de schade het grootst. Ongeveer 850.000 huishoudens zaten daar tijdelijk zonder stroom en diverse straten kwamen blank te staan.
Inwoners van Florida zijn donderdag druk in de weer met puinruimen. Ook wordt er gezocht naar mogelijke slachtoffers onder het puin van ingestorte en beschadigde woningen.
Michael bereikte woensdag windsnelheden tot 250 kilometer per uur, waardoor het een van de zwaarste orkanen was die het Amerikaanse vasteland bereikte. In de nacht van woensdag op donderdag nam de kracht af tot die van een tropische storm.
Naar verwachting verlaat Michael de Verenigde Staten op vrijdagavond. Dan trekt de storm verder over de Atlantische Oceaan. De NHC verwacht dat Michael voor die tijd nog in kracht toeneemt.
NU.nl

Bericht: >Tropische storm Michael veroorzaakt ook buiten Florida overstromingen
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres