Tientallen doden bij aardverschuiving Oeganda

Door een aardverschuiving in het oosten van Oeganda zijn zeker veertig mensen om het leven gekomen. De plaatselijke autoriteiten vrezen mogelijk honderden doden, meldde de Oegandese krant New Vison vrijdag.
Tientallen doden bij aardverschuiving Oeganda @TELEGRAAF
Een groot deel van het getroffen gebied, ruim tweehonderd kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Kampala, is nog niet bereikbaar.
Na hevige regens in de streek stortte donderdag aarde van de bergen aan de Keniaanse grens en trad een rivier snel buiten haar oevers. In het district Bududa zijn inmiddels de stoffelijke resten van veertig slachtoffers geborgen. Een modderstroom die ook woningen meesleurde, trof onder meer een markt in het gebied.
De Oegandese president Yoweri Museveni heeft de bewoners van de getroffen streek zijn medeleven betuigd en gezegd dat er wordt gekeken hoe deze rampen voorkomen kunnen worden. Het is niet voor het eerst dat deze regio wordt getroffen door dodelijke en verwoestende aardverschuivingen.

TELEGRAAF
Share this:

Bericht: >Tientallen doden bij aardverschuiving Oeganda

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres