Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft gehoor gegeven aan het verzoek van Stichting Nieuw Tamarin om haar te ondersteunen in het proces tot wederopbouw. In dat verband is op 6 juli een lezing georganiseerd in Stibula. Daarbij is gesproken over de potenties binnen dit dorp en welke mogelijkheden de bewoners hebben om wederom ontwikkeling te bewerkstelligen voor het dorp langs de Cotticarivier.
De lezing werd verzorgd door Vivian Marbach (projectcoördinator DAOB) die enkele voorstellen heeft gedaan hoe de gemeenschap kan werken aan de opbouw. Het ministerie heeft ook aangegeven dat zij een bijdrage kan leveren in de vorm van trainingen. Tamarin zou daarmee de eerste stap kunnen zetten in de richting van Agrotoerisme.  Na de lezing hebben de aanwezigen vragen gesteld en van gedachten gewisseld met de inleider. De stichting heeft besloten om de voorstellen met de gemeenschap te bespreken waarna zij terug zal koppelen met het ministerie.
Sinds de Binnenlandse oorlog heeft het dorp te maken gehad met een grootschalige trek van jongeren naar de stad. Ondertussen groeit het aantal hoogopgeleide dorpelingen. De stichting gelooft dat de beoogde wederopbouw van het dorp versneld kan plaatsvinden als die deskundigheid gecoördineerd wordt ingezet. De stichting roept in dat kader elke nazaat van Tamarin op om een bijdrage te leveren aan de opbouw van Tamarin.

+
9

Bericht: >Tamarin denkt aan wederopbouw
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres