Suriname Jazz Festival 2018 presenteert Afro-jazz

Om ervoor te zorgen dat het Suriname Jazz Festival zich ontwikkelt tot een groot internationaal evenement en de muzikale opvoeding van de Surinaamse jeugd wordt gestimuleerd, wordt elk jaar de Suriname Jazz Festival gehouden.
De Stichting Suriname Jazz Festival organiseert dit jaar de zestiende editie met als thema Afro-jazz, die muzikaal versterkt wordt met Surinaamse, Franse en Nederlandse artiesten. Dit jaarlijks terugkerend festival is uitgegroeid tot een begrip in Suriname.
Data en Locaties
Opvallend is dat hoewel de kern van het festival hetzelfde is gebleven, de opzet wel anders is. Dit jaar is de stichting een samenwerking aangegaan met United Business en zal het festival gehouden worden in het Jazz Café tijdens de United Business Fair 2018. De toegang naar het United Business Fair is tevens het kaartje naar het festival. Dit respectievelijk op 26 en 27 oktober 2018.
Line up
De line up voor het Suriname Jazz Festival bestaat onder andere uit verschillende formaties van onze eigen lokale artiesten die samen met de buitenlandse artiesten zullen optreden. De band Big Note onder leiding van Gordon Brandon zal samen optreden met Dave MacDonald uit Suriname. Ook zal de band onder leiding van Glenn Teixeira de begeleiding doen van Régine Lapassion uit Frans-Guyana.
Het podium wordt verder ook versterkt door Ronald Snijders uit Nederland. Verder zullen er ook andere lokale artiesten optreden zoals Jason Eduwaiti en de Moengo Jazz Band. Deze artiesten zullen het geheel tot een tweedaags muzikaal evenement maken met de focus op een samensmelting van de Afro-cultuur met Jazz.
Het Suriname Jazz Festival blijft een samenkomst van begaafde binnen- en buitenlandse artiesten die zich tijdens het festival van hun beste zijde zullen laten zien. Nog enkele dagen en dan kunnen alle Jazzliefhebbers weer uitzonderlijk genieten van onze eigen Jazz Festival.

Bericht: >Suriname Jazz Festival 2018 presenteert Afro-jazz
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres