Suriname beschikt nu ook over paranormale onderzoekers

Van de 300 paranormale meldingen binnen vijf jaar waren 90 procent van de zaken haux, zegt Sarvesh Joshi meer bekend als RJ Kumar die samen met zijn vrouw Shivanie Joshi-Baktawar paranormale onderzoekers zijn. Door gebruik te maken van de ‘dowsing rods’ oftewel koperen staafjes heeft RJ Kumar gisteren in Flex Mall kunnen demonstreren dat spirituele entiteiten er zijn en met de levende kan communiceren.
Bij de demonstratie keerden de dowsing rods’ zich richting het publiek en VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Alvorens hij dat deed mocht Santokhi de staafjes zelf vasthouden om na te gaan als RJ Kumar die op een of andere manier had ingesteld. Santokhi op zijn beurt liet blijken niets daarvan te hebben gemerkt en hij wel geloofde dat ‘iets’ de staafjes dirigeerde. RJ Kumar legt uit dat met de 17 Second Energy Meditation Technique men in contact kan komen met die energie dat gecreëerd is door God bedoeld voor de mensheid.
Met deze demonstratie mocht de gemeenschap kennismaken met de Paranormal Research & Investigation Society Suriname (PRISS). RJ Kumar legt uit dat overal en in ieder huis geesten voorkomen, alleen is de één wat actiever dan de ander.

De PRISS streeft er juist naar om deze zaken op een wetenschappelijke manier te benaderen. Hij noemt zichzelf ghost hunter. Het gaat er echter niet aan toe hoe de mensen het zien in films, voegt hij er meteen aan toe. Wanneer ze benaderd worden, dan gaan ze naar de plek en er wordt onderzoek gedaan, zo worden er geluid en video-opnames gemaakt. De verschillende energieën die aanwezig zijn worden ook gemeten met de verschillende meetinstrumenten. Na een onderzoek en bestudering van het materiaal wordt nagegaan als er inderdaad sprake is van geesten.
RJ Kumar benadrukt dat hij gecertificeerd is als paranormale onderzoeker en zijn studie heeft gedaan bij de Institute of Metaphysical Humanistic Science van Florida. Het instituut traint de mensen in parapsychologie, een studiegebied binnen de empirische psychologie dat het bestaan en de oorzaken van parapsychische vermogens onderzoekt, alsook de mogelijkheid van een leven na de dood.
“Je moet bidden en mediteren”, is het advies dat RJ Kumar mensen geeft als ze van oordeel zijn dat ze contact of last hebben van paranormale verschijnselen. Als mensen pijn hebben moeten ze naar de dokter gaan, voegt hij direct eraan toe. Niet alles heeft betrekking paranormale verschijnselen en hij benadrukt dat veel kwakzalvers hiervan misbruik hebben gemaakt. Hij hoort echter niet tot die groep. Daarom wil de PRISS de gemeenschap ook informeren over de paranormale wereld.
Vishmohanie Thomas

Bericht: >Suriname beschikt nu ook over paranormale onderzoekers
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres