Succesvolle afronding cursus Spaans voor overheidsfunctionarissen

De afsluiting van de 6de editie van de cursus in de Spaanse taal voor overheidsfunctionarissen in het kader van de samenwerking tussen Columbia en Suriname is afgerond. Dit gebeurde op vrijdag 6 juli met een speciaal cultureel programma. De kleurrijke ceremonie tijdens de certificaat uitreiking werd aangevuld met verschillende optredens van de cursisten, waarbij de Colombiaanse keuken centraal stond. Deze cursus heeft 4 maanden geduurd.
Door het succes van de eerste cursus welke plaats vond in 2013, waarbij 82% oftewel 123 cursisten, met succes de eindstreep behaalden, is besloten deze cursus te continueren. Dit keer mochten 86 studenten, hun certificaat in ontvangst nemen. Vol trots hebben de studenten samen met de docent hun kunnen getoond, middels sketches, zang, dans en moppen tappen, alles in het Spaans. De cursisten zijn ook in de gelegenheid gesteld zich verder te verdiepen in de culturen van de 2 landen, waardoor ze overeenkomsten konden identificeren. Het succes van deze cursus in de Spaanse taal is merkbaar in de participatie van de functionarissen binnen regionale organisaties en vergaderingen waar de Spaanse taal vereist is. Een goede beheersing van de Spaanse taal is een belangrijk element in onder meer de integratiepolitiek voor Suriname in de Zuid Amerikaanse Regio. In de bilaterale relatie met Columbia heeft Suriname enkele jaren geleden het voornemen geuit om binnen het raamwerk van de “South-South Cooperation Strategy with the Caribbean Basin” een cursus Spaans te organiseren met Colombiaanse docenten van de “Externado” Universiteit van Columbia, het centrum voor Spaans als vreemde taal (CEPEX). De afsluiting van de 6de editie van de cursus, met een slagingspercentage van circa 76% waaronder cursisten afkomstig van verschillende disciplines, is een duidelijk signaal van de goede bilaterale relaties tussen Suriname en Columbia. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zal samen met de Colombiaanse counterpart blijven werken aan de continuering van deze cursus.

+
23

Bericht: >Succesvolle afronding cursus Spaans voor overheidsfunctionarissen
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres