Straf voor stemgedrag: ‘ondankbare kiezers’ krijgen geen water meer

Politicus Patrick Okumu-Ringa kreeg bij recente tussentijdse parlementsverkiezingen in het Oegandese district Nebbi te weinig stemmen van de kiezers. Voor straf pakte hij het electoraat hun water af.
De ontgoochelde politicus liet alle waterputten ontmantelen die hij de afgelopen twee decennia had laten slaan waaruit gratis water werd geleverd aan de bewoners van het district.
In een interview met een lokale krant beschuldigde de zichtbaar boze ex-parlementariër de kiezers ervan dat zij zijn inspanningen voor hen niet waardeerden.
Hij bevestigde dat hij de putten had verzegeld en verzekerde dat hij geen spijt had van die actie, maar bereid was het bij te leggen met het volk.
“Zij hebben mij pijn gedaan, maar ik zal mij verzoenen met de bewoners en de boorgaten herstellen. Maar laten ze voorlopig elders op zoek gaan naar water.
Onze mensen zijn niet dankbaar. Ik wilde slechts hun stemmen, maar ze vertellen me dat ik niets heb gedaan,” klaagde Okumu-Ringa.

Bericht: >Straf voor stemgedrag: ‘ondankbare kiezers’ krijgen geen water meer

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres