Stivasur lanceert bewustwordingscampagne “Who’s the boss?”

Woensdag werd de bewustwordingscampagne van Stichting verantwoord alcoholgebruik Suriname (Stivasur) “Who’s the boss?” gelanceerd.
Het doel van deze campagne is het aantal automobilisten dat rijdt onder invloed van alcohol structureel en blijvend te verminderen.
De campagne is een Surinaamse versie van de welbekende BOB-campagne van Europa. De BOSS is de Bewust Onbeschonken Sturende Surinamer. Daarbij
wordt binnen het gezelschap vooraf afgesproken wie de BOSS is.
De BOSS is de persoon in het gezelschap, die nuchter blijft, zodat deze ‘Surinamer’ op verantwoorde wijze deelneemt aan het verkeer en zorgt dat het gezelschap veilig thuis komt.
De BOSS-campagne bevat geen afschrikwekkende beelden van ongelukken als gevolg van rijden onder invloed maar is luchtig en herkenbaar zodat eenieder zich voelt aangesproken.
Aangesproken op de eigen verantwoordelijkheid voor eigen gezelschappen en voor andere weggebruikers. Verantwoordelijkheid voor elkaar. Die
verantwoordelijkheid hebben wij allemaal, haalt de stichting aan.
“Ga je daarom met vrienden, collega’s of familie op stap? Plan dan vooraf hoe je veilig terugkeert. Ben de BOSS. En ben trots om die verantwoordelijkheid te nemen”, aldus Stivasur.
Het bericht Stivasur lanceert bewustwordingscampagne “Who’s the boss?” verscheen eerst op GFC Nieuws.

Bericht: >Stivasur lanceert bewustwordingscampagne “Who’s the boss?”

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres