Start aanpak zandwegen Para

Alle binnenwegen van de Inheemse dorpen Wit Santi en Hollandse kamp worden aangepakt. De districtscommissaris van Para, Armand Jurel, gaf donderdag het startsein van de werkzaamheden. De rehabilitatie van wegen kan volgens deskundigen, nu alleen in gebieden waar savannezand overheerst. Het savannegrond laat het overtollig water door en biedt mogelijkheid tot verwerking, ondanks regenval. Bij betere weersomstandigheden volgen de overige zandwegen in diverse bestuursressorten.
De wegen worden hersteld door ze op te vullen met krascow, te egaliseren en te profileren met een compacter. De trenzen worden direct opgeschoond en uitgegraven. Inritten met duikers die niet goed zijn geplaatst, worden verwijderd en met tussenkomst van de eigenaar hersteld voor een betere waterhuishouding. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door S. Main Transport.
Volgende week wordt de rijweg naar Carolina opgeleverd. Deze weg is door ondernemers in het gebied op eigen kosten hersteld, nadat toestemming verkregen is van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C).
De levering van 3000 mᵌ basecorse voor de rehabilitatie van de rijweg naar Matta is al in aanbesteding geweest bij OWT&C. Het ministerie is bezig met de voorbereiding van de werkzaamheden en zal starten zodra er droog weer is met de rijweg naar Matta.(GFC)

Bericht: >Start aanpak zandwegen Para

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres