Staatsolie en kustwacht ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Staatsolie Maatschappij Suriname NV en de kustwacht hebben op 15 maart een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De samenwerking zal resulteren in het optimaliseren van de veiligheid in Surinaamse wateren.
De aanleiding hiertoe is het Nearshore Drilling-project (NSD), waarbij vanaf 2 april 2019 acht exploratieputten geboord zullen worden voor de Surinaamse kust. Er is een calamiteitenplan voor het project opgesteld om afdoende in te kunnen spelen bij eventuele noodsituaties.
De kustwacht heeft een cruciale rol in het calamiteitenplan. Met het contract geven partijen invulling aan een intentieverklaring die op 20 september 2018 is ondertekend. Door de capaciteitsversterking van de kustwacht is Suriname nog beter voorbereid om op te treden bij eventuele noodsituaties op zee, aldus Staatsolie.

Bericht: >Staatsolie en kustwacht ondertekenen samenwerkingsovereenkomst
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres