Staatsolie en Gow2 ondersteunen CIS

Vandaag vond op het Staatsolie-hoofdkantoor de ondertekening plaats van de samenwerking tussen Conservation International Suriname (CIS), Staatsolie en Gow2.
John Goedschalk, directeur van CIS, zegt dat hij heel erg ingenomen is dat nu ook deze bedrijven zich hebben aangesloten bij het Suriname Green-project. Het kan alleen maar positief zijn, wanneer steeds meer bedrijven zich committeren om hiervan deel uit te maken, zegt hij.
Gow2 en Staatsolie hebben zich middels de ondertekening gecommitteerd om een deel van hun winsten te stoppen in natuurbehoud. Goedschalk zegt verder dat CIS ruim vier maanden terug reeds gestart is in het Allalapadu-gebied om de Brazil nut oil te verwerken. Ruim 84 procent van de dorpsbewoners hebben er werk gevonden in dit project. Het project is nog jong, dus er zal nog heel veel aan gewerkt moeten worden, maar de productie is reeds aardig op gang. Er wordt ook al geëxporteerd, aldus Goedschalk.
Verder houdt CIS zich ook bezig met natuurtoerisme, waarbij zij een meer adviserende rol heeft tegenover de overheid. Er wordt ook samen met Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en andere organisaties gewerkt aan visprojecten om onder andere na te gaan waarom in sommige gebieden bepaalde vissoorten terugvallen in hoeveelheid. Als laatste houdt CIS zich bezig met het wildlife in Suriname.
Rudolf Elias, directeur van Staatsolie, zegt dat het enorm belangrijk is dat bedrijven financiële steun geven aan organisaties zoals Conservation International. Hij zegt dat Staatsolie bij elk project de natuur ook in gedachten heeft. Er wordt altijd eerst een studie gedaan hoe we de natuur zo min mogelijk kunnen schaden alvorens we te werk gaan.
Page Gray, directeur van Gow2, zegt dat hij als niet-Surinamer enorm geniet van onze natuur en zeker met Gow2 wil bijdragen dat er nog vele jaren genoten kan worden van de natuur.
Priscilla Williams

Bericht: >Staatsolie en Gow2 ondersteunen CIS
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres