Senaat torpedeert noodtoestand van Trump

De Amerikaanse Senaat wil dat de noodtoestand wordt opgeheven die door president Donald Trump is uitgeroepen aan de zuidelijke grens. Het besluit kreeg de steun van 59 van de 100 senatoren, onder wie ook twaalf partijgenoten van de president.
Het is de eerste keer dat het Congres het uitroepen van de noodtoestand door een president terugdraait, bericht The New York Times. Trump kan zijn veto nog uitspreken over dat besluit en is dat naar eigen zeggen ook van plan. Hij riep de noodtoestand uit om buiten het Congres om toegang te krijgen tot miljarden dollars om een muur aan de grens met Mexico te financieren.
Eerder stemde ook het Huis van Afgevaardigden al voor het opheffen van de noodtoestand, maar daar is de oppositie in de meerderheid. In de Senaat hebben de Republikeinen van Trump een meerderheid.
De Telegraaf

Bericht: >Senaat torpedeert noodtoestand van Trump
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres