SDU-voorzitter Waterberg gaat voor regeermacht

“Het is mogelijk de verkiezing te winnen en het is de bedoeling dat wij met de komende verkiezing meedoen. Als de mensen jouw boodschap begrijpen, gaan ze voor jou kiezen. Wat wij zeggen gaan we doen en het is mogelijk regeermacht te krijgen”, zegt een zelfverzekerde voorzitter van de Sociaal Democratische Partij (SDU), Celsius Waterberg, vrijdag bij de proclamatie van Surinames nieuwste politieke partij.
Waterberg maakte het slecht opgekomen publiek duidelijk dat de SDU voor een nieuwe wind moet zorgen in Suriname en zeker niet gezien moet worden als een afsplitsing van een bestaande partij. “De partij is nieuw, we zijn geen afsplitsing. Niemand moet dat aan u zeggen. We hebben onze eigen ideologie”, haalde hij aan. De bruine partij wil zich vooral inzetten voor de sociaal zwakkeren.
Waterberg zegt ook dat Suriname over voldoende mijnbouwproducten beschikt. Eenieder kan ervan leven en eenieder kan het goed hebben. Niet dat een groep rijker wordt en dat de armen armer worden. De ontwikkeling geldt voor iedereen dwars door alle etnische groepen heen.
De partij wil zich verder inzetten voor de mensen met een beperking, goed
onderwijs, goede gezondheidszorg en veiligheid in het land. Ook AOV-trekkers moeten een menswaardige uitkering krijgen. Het garanderen van goede huisvesting voor vooral jongeren en goed geordend openbaar vervoer zijn zaken waarvoor de partij zich ook zal inzetten.
Het symbool van de partij bestaat uit de kleuren rood, geel en bruin. De bruine achtergrond symboliseert moederaarde waarop alles van Suriname rust, deelde de voorzitter mee.
Simone Awanna

Bericht: >SDU-voorzitter Waterberg gaat voor regeermacht
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres