Schoolzwemproject Neptunes verkleint aantal verdrinkingsdoden

Het Learn to Swim Literacy Program (LSLP), het schoolzwemproject van Zwemvereniging Neptunes is afgesloten met zwemexamens en met een gameday. Het LSLP voorziet volgens de organisatie in een nationale behoefte, levert een wezenlijke bijdrage aan de zwemsport in Suriname én draagt bij aan het verkleinen van het aantal doden door verdrinking.
Dit zwemproject is op 15 november 2017 van start gegaan in zwembad Parima en is uitgevoerd met fondsen van de Republic Bank Suriname in het kader van hun Power To Make a Difference Program.
Het project is gestart met ca. 120 leerlingen van de O.S. Wintiwai van groep 4, groep 5 en groep 6. Na 8 maanden zwemlessen, inclusief een verlenging van een maand, zijn er verspreid over 68 leerlingen in totaal 47 zwemdiploma’s A en 34 zwemdiploma’s B afgeleverd. De rest van de leerlingen heeft een zwemrapport ontvangen met scores van hun vaardigheden.
Het hoofddoel van Neptunes is om kinderen van minder gefortuneerde ouders de gelegenheid bieden om de zwemsport ook in een zwembad te beoefenen. Met dit programma heeft zij ruimschoots invulling kunnen geven aan dit doel.
Het ligt in de bedoeling om in een na traject de uitschieters van het schoolzwemproject verder te begeleiden in het wedstrijd zwemmen.

Bericht: >Schoolzwemproject Neptunes verkleint aantal verdrinkingsdoden

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres