Saudische minister: we weten niet waar lichaam Khashoggi is

De Saudische autoriteiten hebben het hele Saudische team dat de journalist Khashoggi vermoordde vastgezet, maar ze weten niet waar het lichaam van de journalist is. Dat heeft de Saudische minister van Buitenlandse Zaken gezegd in een interview op de Amerikaanse tv-zender CBS.
Khashoggi, die kritisch over het Saudische koningshuis schreef, werd op 2 oktober vermoord en in stukken gesneden in het Saudische consulaat in Istanbul. Hij was daar binnengelopen om papieren voor zijn huwelijk te regelen.
Minister Adel al-Jubeir houdt vol dat Saudische ambtenaren zonder toestemming van de autoriteiten Khashoggi hebben vermoord. Dat was volgens hem “een tragische fout”.
Zuur
Er zitten elf mensen vast voor de moord. Jubeir herhaalde dat kroonprins Mohammed bin Salman er niet bij betrokken was. De CIA en Turkse onderzoekers hebben de kroonprins als opdrachtgever genoemd. Volgens Turkse onderzoekers zijn de lichaamsdelen van Khashoggi in zuur opgelost.
President Trump gaat er ondanks de bevindingen van zijn eigen CIA van uit dat de Saudische kroonprins onschuldig is en wil de betrekkingen met Riyad goed houden.
The New York Times schreef vrijdag dat de CIA een gesprek heeft onderschept uit 2017 waarin de kroonprins tegen een medewerker zegt dat hij achter Khashoggi aangaat “met een kogel” als die niet naar Saudi-Arabië terugkeert. “Ik geef geen commentaar op rapporten die gebaseerd zijn op anonieme bronnen,” reageerde de Saudische minister daarop.
Vorige week zei VN-rapporteur Callamard dat Saudi-Arabië het onderzoek naar de moord op Khashoggi ernstig tegenwerkt. Ze zei dat Turkse onderzoekers nauwelijks tijd en gelegenheid kregen onderzoek te doen in het consulaat. Zijzelf werd niet toegelaten in het consulaat.
NOS

Bericht: >Saudische minister: we weten niet waar lichaam Khashoggi is
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres