Samenwerking Buza en VFS Global voor implementatie E-visa en E-toeristenkaart

In verband met de overstap naar het verschaffen van elektronische visa (E-visa) en toeristenkaarten (E-toeristenkaart) door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza), heeft een ondertekening voor de officiële samenwerking met de VFS Global plaatsgevonden tussen de waarnemend directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, Luziano Truideman en de “VFS Regional Head of the Americas”, Bernhard Vijaikumar. Dit meldt Buza via het NII.
Deze elektronische visaregeling zal een efficiëntere en veiligere manier bieden voor de aanvraag, afhandeling en afgifte van visa en toeristenkaart.
Het hoofdkwartier van VFS Global is gevestigd in Dubai en is wereldwijd een van de grootste technologische dienstenspecialist voor landen op het gebied van visa- en paspoortuitgifte alsook gerelateerde administratieve taken.
In februari 2019 had het ministerie in samenwerking met VFS Global een tweedaagse E-visaworkshop georganiseerd. De delegatie van VFS Global werd toen naar Suriname begeleid door Edward Palmer, “Senior General Manager – UK Visas and Immigration VFS Global”. Waarnemend directeur Truideman bestempelde deze workshop als een van de belangrijke stappen in de aanloop naar de introductie van de elektronische visa en toeristenkaarten die het huidige systeem zal moeten vervangen.
Omdat Suriname veel te bieden heeft, moet de procedure van het visum en de toeristenkaart eenvoudig en vertrouwelijk zijn voor reizigers, aldus Truideman. Deze onlinedienst moet personen die wensen af te reizen naar Suriname, met name toeristen, in staat stellen om vanuit het comfort van hun huiskamer een visum of toeristenkaart aan te vragen en eveneens de betaling elektronisch te kunnen voldoen. De ondertekening vond op 7 maart plaats.

Bericht: >Samenwerking Buza en VFS Global voor implementatie E-visa en E-toeristenkaart
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres