Rusland start WK uitstekend in eigen land

Grote vreugde bij de Russen na de 1-0 van Joeri Gazinskij GETTY
Rusland is het WK in eigen land uitstekend begonnen. In het openingsduel in Moskou werd Saudi-Arabië met 5-0 verslagen.
Na een korte openingsshow, met Robbie Williams en de Russische operazangeres Aida Garifoellina, betraden de laagst geplaatste WK-deelnemers – Rusland is 70ste, Saudi-Arabië 67ste – het veld.
Al snel was duidelijk waarom de ploegen zo laag staan. Aan beide kanten was het vaak een rommeltje en mooie, uitgespeelde aanvallen waren zeldzaam.
De Russen waren wel de betere ploeg en het overwicht resulteerde voor rust in twee goals. Joeri Gazinskij kopte raak uit een goede voorzet van Roman Zobnin en invaller Denis Tsjerysjev schoot raak nadat hij zich tussen drie Saudiërs door had gewurmd. Tsjerysjev verving halverwege de eerste helft de onfortuinlijke Alan Dzagojev, die met een hamstringblessure het veld moest verlaten.
Behoudens een enkel speldenprikje na de pauze van Saudi-Arabië, bleef gastheer Rusland eenvoudig overeind. Zo’n twintig minuten voor tijd viel zelfs de 3-0. Artjom Dzjoeba stond koud in het veld toen hij een voorzet van Aleksandr Golovin op zich af zag komen. De aanvaller kopte raak en liet de aanwezige Russische fans, inclusief president Poetin, voor de derde keer juichen.
Het was de eerste keer sinds het WK van 1994 dat de Russen minimaal drie keer scoorden op een mondiaal eindtoernooi. Toen werd Kameroen met 6-1 vermorzeld. Oleg Salenko maakte vijf treffers en ging de geschiedenisboeken in. In blessuretijd schoot Denis Tsjerysjev op schitterende wijze nog de 4-0 tegen de touwen. Golovin benutte even later een vrije trap voor de eclatante 5-0.
Door de overwinning leidt Rusland voorlopig de dans in poule A. Vrijdag komen groepsgenoten Egypte en Uruguay vanaf 14.00 uur in actie in Jekaterinenburg.
NOS

Bericht: >Rusland start WK uitstekend in eigen land

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres