RO-minister overhandigt beschikking Loopbaanplanning

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft de beschikking Loopbaanplanning (vergelijkbaar met een handvest) overhandigd Margaretha Malontie (deken van de districtscommissarissen) en Glenn Swamipersad, voorzitter van de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling (ABPRO). De overhandiging vond plaats op woensdag 13 juni tijdens een ceremonie op het hoofdkantoor van het ministerie, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Malontie is opgelucht nu deze fase is bereikt. De Loopbaanplanning bevat onder meer richtlijnen voor de bestuursdienst. Ook de taken en disciplines van de bestuursdienst zijn daarin verwerkt. Bestuursambtenaren zijn, aldus Malontie, verplicht zich te laten scholen. Ook de intrede van nieuwe bestuursambtenaren is in de beschikking vastgelegd. Zo verwacht ze meer kadervorming.
Swamipersad zegt dat de vakbond al 15 jaar geleden heeft gevraagd om een Loopbaanplanning, die maar niet kwam. De vakbondsvoorzitter heeft de minister gevraagd om de bestuursambtenaren, nu dit voorbij is, ook de gelegenheid kunnen krijgen de opleiding tot Buiten Gewoon Agent van Politie (BAVP) te volgen. Dat zou helpen bij de toepassing van snelrecht, een van de redenen waarom er toentertijd vanwege de overheid in alle districten een commissariaat is opgezet. “Als deze twee zijn gerealiseerd is de bestuursdienst compleet,” aldus Swamipersad.
De minister heeft vanaf zijn aanstelling structureel overleg over de Loopbaanplanning gehad met de bond. Deze beschikking brengt, behalve de andere positieve zaken, ook een belangrijke ontwikkeling met zich mee: “Er heerste chaos wat bevorderingen betreft. Er was spraken van willekeur. Met dit document hopen we dat dit tot het verleden zal horen.” Aan het einde van de overhandigingsceremonie zei hij te hopen dat de in de beschikking genoemde rechten, plichten en sancties eenieder ten goede zal komen.

Bericht: >RO-minister overhandigt beschikking Loopbaanplanning
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres