Rechter stelt Nederlandse terreurverdachte op vrije voeten

De rechter heeft Nasr I., een van de twee broers die verdacht worden van betrokkenheid bij terrorisme, vandaag in vrijheid gesteld. De rechter gaf geen reden voor het vrijlaten van de terreurverdachte.
Zijn broer Raoul A. moet in de gevangenis blijven. De broers hebben de Nederlandse nationaliteit. De rechter wijst op 14 juni vonnis in de zaak.
De twee broers zaten vast sinds juli 2017. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder dit jaar respectievelijk zes en vier jaar celstraf tegen A. en I.
Volgens de aanklager hebben de broers zich schuldig gemaakt aan deelneming aan een terreurorganisatie, financiering van terrorisme, ronselen voor de gewapende strijd in Syrië en bezit van munitie.
Veel bewijs afkomstig uit chatberichten
De officier van justitie heeft zich voor een groot deel van de bewijsvoering gebaseerd op vele chatberichten die op de telefoons van I. en A. zijn aangetroffen. Hieruit bleek dat vooral A. zich vaak zeer extreem uitte. Volgens A. heeft het OM zeer selectief geput uit de chats.
A. heeft toegegeven dat hij een korte periode in de ban van Islamitische Staat (IS) is geweest, maar dat hij na enkele maanden al op andere gedachten kwam en nooit is geradicaliseerd.
NU.nl
Bewerkt door redactie

Bericht: >Rechter stelt Nederlandse terreurverdachte op vrije voeten
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres