Reactie SLM op bericht van luchtvaartdeskundige Tomas Chlumecky

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft met belangstelling kennisgenomen van het bericht uit dagonline.nl met de titel “Canadese luchtvaartdeskundige haalt hard uit naar SLM-directie” dat gebaseerd is op informatie van de blogpost van luchtvaartdeskundige Tomas Chlumecky. Dit meldt zij in een persbericht.
De SLM heeft eerder niet de behoefte gehad te reageren op recente publicaties, waarbij de gehanteerde informatie niet correct bleken. Echter, de SLM is nu wel genoodzaakt op dit artikel te reageren, omdat dit een directe aanval is van Chlumecky aan het adres van de SLM. De nieuwe directie van de SLM kent Chlumecky niet en doet geen uitspraak over zijn kennis en kunde over de luchtvaart. Blijkbaar heeft hij ook een voorliefde voor de SLM en terecht, want de SLM is een mooi Surinaams luchtvaartbedrijf dat voldoet aan internationale standaarden. Daarnaast is zij gecertificeerd en heeft zij licenties om internationaal te mogen vliegen, aldus de vliegmaatschappij.
Het is uiteraard ook publiek geheim dat Chlumecky verschillende keren getracht heeft om in aanmerking te komen voor consultancyopdrachten bij de SLM. Zijn felle reacties richting de SLM zijn begrijpelijk, maar wij zullen nimmer toestaan gegijzeld te worden door dit soort publicaties, meent de directie van de SLM. De schade die hij de SLM toebrengt, bewust of onbewust, sterkt de SLM te blijven geloven in de visie van de nieuw ingeslagen weg en het eigen kunnen doelbewust en doelgericht ten uitvoer te brengen.
Met internationaal erkende consultants voor verschillende onderwerpen zoals de regionale routestudies en internationale partners zoals TUI, Lufthansa, KLM en andere, vliegt SLM bestendig haar ingezette route naar herstel. Het bevreemdt de SLM te moeten vernemen dat er een sterfhuisconstructie wordt geadviseerd, die misschien ook een reflectie is van de opinie van het Surinaamse netwerk en informanten van Chlumecky.
Het adagium is dat ook geïnvesteerd moet worden in een sterfhuisconstructie. Het is niet moeilijk te begrijpen dat met het sterfhuismodel van Chlumecky de parels van de Surinaamse nationale carrier gemakkelijk en goedkoop in handen komen van derden, waarbij de bestaande problemen niet zijn opgelost. Dat de SLM achthonderd werknemers heeft, is totaal uit de lucht gegrepen. Het werknemersbestand van het vliegbedrijf ligt binnen erkende normen en natuurlijk wordt er gewerkt om de efficiëntie en de betrouwbaarheid van de servicebeleving van klanten bij alle bedrijfsonderdelen, businessunits en andere afdelingen en diensten op te voeren, waarbij het niet wordt uitgesloten, dat er binnen bepaalde bedrijfssectoren, in samenspraak met alle industriële partners, waar noodzakelijk, op verantwoorde wijze zal worden gerationaliseerd.
De wereldwijde vraag naar piloten is hoog en daar hebben alle luchtvaartmaatschappijen last van. Het verhaal van Tomas Chlumecky als zouden er veel piloten zijn vertrokken, kan ook naar het fabeltjesland verwezen worden. Het verloop binnen het pilotenbestand ligt binnen de trend die wereldwijd door zowat alle luchtvaartbedrijven wordt ervaren. Het businessplan van de SLM dat aan de minister van Openbare Werken Transport en Communicatie, Patrick Pengel, zal worden gepresenteerd, is gestoeld op samenwerkingsverbanden en het verder ontwikkelen en uitbreiden van de Caribische regio en de Mid-Atlantische route.
Er is al een samenwerking met TUI die verder wordt geïntensiveerd. De SLM vertrouwt op haar betrouwbare vleugels, kennis en kunde en haar 55 jaar ervaring in de luchtvaart. Zonder directe bemoeienissen van buiten komt het goed met de SLM. De precondities daarvoor én die voor het gezond maken van de SLM zijn met de aandeelhouder verankerd. De directie van de SLM werkt samen met alle werknemers hard om de vliegmaatschappij op koers te houden ondanks de vele distracties en uitdagingen.
De SLM als national carrier concludeert dat het artikel tendentieus is en absoluut geen recht doet aan de inspanningen die dagelijks geleverd worden en de visie en strategie die is ingezet voor de toekomst van de SLM.

Bericht: >Reactie SLM op bericht van luchtvaartdeskundige Tomas Chlumecky
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres