Ravaksur vraagt weer aandacht van Hoefdraad over fiscale issues

In een schrijven vraagt de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) wederom de aandacht van de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, over verschillende fiscale issues.
Tijdens een bespreking tussen Ravaksur en de minister op 9 januari over de aanpassing van de belastingvrije voet en de aanpassing van de belastingschijven ten behoeve van de werkers in ons land was afgesproken dat partijen de week daarop verder over deze voor de werkers zeer belangrijke kwestie nader van gedachten zouden wisselen.
In een schrijven aan de president van Ravaksur waarover de minister een kopie beschikt, is eveneens aangegeven dat de belastingdruk daarnaast aanzienlijk verhoogd werd door de invoering van de rij -en voertuigenbelasting.
Ravaksur vroeg daarom de totale belastingdruk te verlagen. De vervolgvergadering is helaas tot nu toe uitgebleven, en is de rij- en voertuigenbelasting een voldongen feit welke direct en indirect, de reeds zwaar getrokken wissel op de koopkracht van werkers verder verzwaard, haalt de organisatie aan in de brief aan Hoefdraad.
“Inmiddels zijn vele werkers o.a. die aangesloten zijn bij de verschillende lid-organisaties teneinde raad en eisen volkomen terecht van de vakcentrales maatregelen die een verbetering van de koopkracht voor de werkers zullen betekenen. Het voornoemde houdt in dat de eerder vermelde vervolgvergadering een nog spoedeisender karakter krijgt dan voorheen”, schrijft de voorzitter van Ravaksur, Robby Berenstein.
Zij doet doet een beroep op de minister om haar op korte termijn te ontvangen ten einde concrete maatregelen over dit onderwerp te bespreken.
Het bericht Ravaksur vraagt weer aandacht van Hoefdraad over fiscale issues verscheen eerst op GFC Nieuws.

Bericht: >Ravaksur vraagt weer aandacht van Hoefdraad over fiscale issues

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres