Protest ‘Next Generation’ tegen beleid Bouterse zet geen zoden aan dijk

De protest die de actiegroep “Next Generation” gevoerd heeft tegen het beleid van regering Bouterse/Adhin op het vlaggenplein,  heeft bitter weinig mensen op de been gebracht. 
Protest Next Generation op het vlaggenplein. Foto: FB
De bedoeling was om tijdens de beëdiging van de nieuwe ministers aandacht te vragen voor enkele vraagstukken die de samenleving bezighouden. De criminaliteit en de bestrijding van corruptie, zijn enkele vraagstukken die deze organisatie aangepakt wilt zien. Ook het feit dat  de president constant ministers aan het vervangen is, baart de betoger zorgen.
In de stromende regen waren enkele mensen aan het protesteren. “Wij komen op voor rechtvaardigheid” geven ze aan. Over slechte opkomst zeggen de betogers: “Mensen zijn bang of worden bang gemaakt. Laat j niet intimideren en kom op voor je rechten”.
De bestuurskundige August Boldewijn zei in gesprek met Publicnieuws dat zulke protesten geen zoden aan de dijk zetten. ” Mensen moeten nu andere opties gaan bekijken om actie te voeren.  Hoe weet ik niet,” geeft hij aan.
Het is niet de eerste keer dat de actiegroep acties voert tegen het beleid van de regering Bouterse. Opmerkelijk is dat elke keer weinig mensen gehoor geven aan de oproep de organisatie.

Jerrel Harderwijk 
Share this:

Bericht: >Protest ‘Next Generation’ tegen beleid Bouterse zet geen zoden aan dijk

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres