Project ‘vakantiemicrobiologie’ in aantocht

Het project ‘vakantiemicrobiologie’ is in aantocht. In de grote vakantie, in de maanden augustus en september, zullen kinderen opnieuw kennis mogen maken met de onderwerpen bacteriën, micro-organismen, hygiëne, voedselinfectie en voedselvergiftiging. Dat gebeurt bij de universiteit onder het toeziend oog van voedseltechnoloog Ricky Stutgard.
Er twee edities, te weten: voor jongeren van de mulo- en middelbare scholen is er een vijfdaagse cursus, die dit jaar voor de tiende keer wordt georganiseerd. Voor kinderen van de vijfde en zesde klas van de lagere scholen is er de tweedaagse cursus, die straks voor de zesde keer wordt gehouden. “En we zijn ontzettend blij dat Intermed Caribe het onder haar vleugels gaat nemen en dat ook onder haar supervisie wordt georganiseerd, omdat we dan veel professioneler te werk kunnen gaan,” zegt een zeer enthousiaste Stutgard.
Vroeg beginnen
De voedseltechnoloog zegt dat ervoor gekozen is om ruim van tevoren de kinderen en hun ouders op te roepen voor deelname. “We willen vroeg beginnen, omdat de ouders dan hun vakantie kunnen uitzetten en er rekening mee kunnen houden dat ze in die periode kunnen deelnemen. We hebben die ervaring dat als je het pas in augustus doet, een aantal kinderen niet meer kan deelnemen, omdat ze in die week juist buiten de stad zijn of in het buitenland. Daarom willen we heel vroeg beginnen, zodat de mensen die willen participeren ook hun vakantie kunnen regelen,” geeft Stutgard aan.
Eigen bijdrage
De vroege voorbereiding moet er ook in resulteren dat tenminste honderd deelnemers zich aanmelden. Stutgard: “We gaan dit keer ook heel vroeg beginnen, omdat we willen hebben dat we bij de certificaatuitreiking honderd blije kinderen willen zien en eigenlijk ook honderd kleine voedseltechnologen.” Deelnemers hebben altijd al een eigen bijdrage moeten leveren. Vorig jaar was het voor de grote kinderen SRD 200 en voor de kleinere SRD 100.
Stutgard zegt dat vanwege de sponsoring van Intermed Caribe nagegaan wordt of de bedragen verminderd kunnen worden.

Bericht: >Project ‘vakantiemicrobiologie’ in aantocht
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres