Programmasturingscomité moet concurrentievermogen landbouwsector opvoeren

Het programmasturingscomité van de “Agriculture Competitiveness Program” dat door de International Development Bank (IDB) wordt gefinancierd, is recentelijk geïnstalleerd op het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV). Dit comité is ingesteld met de bedoeling om bij te dragen tot het perfectioneren van het concurrentievermogen van de landbouwsector.
Dit zal moeten gebeuren door verbetering van de gezondheid van dieren, planten en voedselveiligheid, en verbetering van diensten voor landbouwonderzoek en technologieoverdracht.
Het comité onder voorzitterschap van de directeur van het ministerie van LVV, Djoemadie Kasanmoesdiran, zal de ondersteuning geven in onder andere het toezicht houden op de effectieve verwezenlijking van de strategische doelstellingen van het programma voor de voortgang en resultaten periodiek te beoordelen. Verder zal een bijdrage geleverd worden aan de coördinatie van de projecten binnen het programma met externe donoren en andere organisaties, meldt LVV.
In het kader van de uitvoering van dit project is verder de Project Executing Unit (PEU) opgezet die zal fungeren als de trekker waarmee het ministerie van LVV zijn taken en verantwoordelijkheden binnen het programma zal vervullen. Zo ook als het contact- en coördinatiepunt voor de verschillende administratieve, financiële en technische afdelingen van het ministerie, de IDB en andere organisaties.(GFC)

Bericht: >Programmasturingscomité moet concurrentievermogen landbouwsector opvoeren

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres