Printhouse nieuwe ID-kaarten in gebruik genomen; overheid investeert $9,7 miljoen

Het nieuwe printing-house oftewel printhuis dat is opgezet voor het uitprinten van de nieuwe ID-kaarten (identiteitskaarten), genaamd e-ID en andere documenten is vandaag in gebruik genomen door vicepresident Ashwin Adhin samen met de minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Mike Noersalim. Dit vond plaats op het hoofdkantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Ook andere hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig. De overheid heeft $9,7 miljoen geïnvesteerd in dit nieuw project.
Zowel vicepresident Adhin en minister Noersalim geven aan dat de veiligheid van de documenten gewaarborgd blijven. De e-ID’s kunnen niet nagemaakt worden.
Adhin geeft aan dat het project is gedecentraliseerd. Voor het eerst in de geschiedenis is een ID-project gedecentraliseerd. In alle districten kan men de nieuwe ID-kaart ophalen.
Het printing-house zal ook paspoorten uitprinten en wapenpasjes.
Noersalim voert aan, dat alle kwaliteitseisen ingezet moesten worden voor dit project. Dit is de eerste fase. Er is nog een aantal zaken dat nog gerealiseerd moet worden. Er zijn al veertien locaties waar de burgers zich kunnen aanmelden om hun e-ID te kunnen maken. De wet geeft aan dat de nieuwe ID-kaarten binnen dertig dagen kunnen worden opgehaald.
De Biza-topman geeft verder aan dat het drie jaar zal duren om de oude ID-kaarten te vervangen.
De e-ID’s worden kosteloos vervangen. Bij het verliezen van de kaart moet de burger SRD 75 betalen aan boete.
Simone Awanna

Bericht: >Printhouse nieuwe ID-kaarten in gebruik genomen; overheid investeert $9,7 miljoen
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres