President brengt bezoek aan ressort Kabalebo

De president van de Republiek Suriname, zijne exelentie Desiré Delano Bouterse, is momenteel in het ressort Kabalebo en wel in het inheems dorp Apoera. Tijdens dit bezoek ontvangt het staatshoofd verschillende organisaties en werkgroepen om knelpunten en oplossing modellen te bespreken aangaande vraagstukken in het gebied.
Kapitein Carlo Lewis van Apoera zegt dat het gesprek vruchtbaar is geweest. Hij blikt tevreden terug en is blij dat zaken aangaande het gebied besproken zijn geworden met de president. Een van de knelpunten is de weg van Apoera naar Washabo. “De president heeft voor ons een persoon in kwestie gebeld en zijn de afspraken nu hard gemaakt”, zegt Lewis.
In september zal Baitali van start gaan met het asfalteren van de weg van Apoera naar Washabo. Voor nu tot september zullen er werkzaamheden voorafgaand aan de asfaltering worden verricht. Verder geeft het dorpshoofd aan dat ze een motto hebben: ” give us the tools en dan voeren we uit. Nu wij de tools hebben gaan wij samen met de nieuw districtscommissaris Joanna Aroepa ertegenaan. Er is ook aandacht gevraagd voor de weg van Apoera naar Nickerie, die ontwikkeling zal bieden voor onder andere het  onderwijsproces, de gezondheidszorg en handel.
President Bouterse heeft verder ook gesproken met onder andere de vrouwenorganisatie die zich bezighoudt met het verwerken van krappa olie, sportorganisaties, leerkrachten en individuen. De delegatie keert op zondag 17 maart terug naar Paramaribo.

+
11

Bericht: >President brengt bezoek aan ressort Kabalebo
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres