President Bouterse en premier Dominica brengen bezoek aan Coronie

President Desi Bouterse en premier Roosevelt Skerrit van Dominica brachten deze week met een delegatie een bezoek aan het district Coronie. Het gezelschap bestond naast de president en premier Skerrit verder uit de ministers Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Roline Samsoedien van Ruimtelijke, Ordening, Grond en Bosbeheer en Ronni Benschop van Defensie.
De hoge buitenlandse gast werd op zijn missie in Suriname vergezeld van Joseph Isaac, minister voor Milieu, Klimaat, Veerkracht en Rampenbeheer en Stadsvernieuwing, Reginald Thomas vaste secretaris van het ministerie van Landbouw, Voedsel en Visserij, Minchinton Burton directeur Bosbouw en Sergeant Michael Sebastien persoonlijke veiligheid van de premier.
De delegatie bezocht als eerste het Bijeninformatiecentrum te Welgelegen, waar de ontvangst plaats vond door de districtscommissaris Remie Tarnadi en Regio West commandanten van het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger. Daar kreeg de delegatie een presentatie van Ricardo Vriesde en Mohammed Khodabaks een uiteenzetting over het nut en de leefwijze van honingbijen en het ontstaan en verwerking van honing.
Daarna heeft de delegatie de Zeedijk bezichtigd, meldt BIC Coronie. Tenslotte werd er een bezoek gebracht aan het kokosverwerkingsbedrijf Coproco. Van daaruit vertrok de president en zijn delegatie richting Nickerie.(GFC)

Bericht: >President Bouterse en premier Dominica brengen bezoek aan Coronie

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres