President Bouterse en Premier Dominica brengen bezoek aan Centrale markt Paramaribo

De Premier van Dominica, Roosevelt Skerrit, is voor een officieel bezoek in Suriname. Tijdens dit bezoek zal de premier op het hoogste politiek niveau besprekingen voeren met de president van de Republiek Suriname, Z.E. Desiré Delano Bouterse. Op dinsdag 12 juni is het staatshoofd samen met de Premier geweest naar de Centrale markt Paramaribo waar hen middels zang, dans en muziek een hartelijk welkom werd geheten.
De staatshoofden werden toegesproken door de districtscommissaris (DC) van Paramaribo Noord-Oost, Mike Nerkust die de premier een fijne tijd toewenste in Suriname, waarna het staatshoofd samen met de premier hun weg vervolgden naar het district Saramacca, alwaar de DC, Laksmienarain Doebay de delegatie zal ontvangen en het landbouw project van het leger zal worden bezocht. Het gezelschap bestaat los van de President en Premier Skerrit verder uit de Surinaamse ministers Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Roline Samsoedien van Ruimtelijke, Ordening, Grond en Bosbeheer en Ronni Benschop van Defensie. De hoge buitenlandse gast wordt op zijn missie in Suriname vergezeld van Joseph Isaac minister voor Milieu, Klimaat, Veerkracht en Rampenbeheer en Stadsvernieuwing, Reginald Thomas vaste secretaris van het ministerie van Landbouw, Voedsel en Visserij, Minchinton Burton directeur Bosbouw en Sergeant Michael Sebastien persoonlijke veiligheid van de Premier. Op de agenda staat los van het bezoek aan het district Saramacca, ook een bezoek aan de districten Coronie en Nickerie. De Premier vertrek op vrijdag 15 juni terug naar Dominica.
 
 

+
32

Bericht: >President Bouterse en Premier Dominica brengen bezoek aan Centrale markt Paramaribo
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres