Pollack-Beighle zoekt ondersteuning bij Italiё en de EU voor visumvrij Schengengebied

De Minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, heeft in het kader van het versterken van de bilaterale relatie met Italiё een bespreking gehad met de speciale gezant voor de Caraїbische landen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Italiё, Roberto Natali. De bespreking vond plaats op dinsdag 09 oktober 2018.
Bespreking en samenwerking met Italiё en de EU. Foto: Buza
De focus bij deze vergadering is gelegd op de overeenkomst die nog ondertekend moet worden over de economische, wetenschappelijke, technische en culturele samenwerking tussen de beide landen. Ook is er breedvoerig gesproken over het ontwikkelen van de toerisme sector op een professionele manier, waarbij de connectiviteit met Italië van groot belang is. Roberto Natali heeft aangegeven dat Italië bereid is de expertise en ervaring, met betrekking tot toerisme en de agrarische ontwikkeling te willen delen met Suriname.
Minister Pollack-Beighle vergezeld van haar collegae van Handel, Industrie en Toerisme, Stephen Tsang en Lekram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de projecten aangekaart waar zij ondersteuning voor nodig hebben, waaronder het visumbeleid van het Schengengebied, het bevorderen van de toerisme sector en het bijscholen van studenten voor de agrarische sector.
Suriname en Italiё onderhouden sinds juli 1978 diplomatieke relaties. De niet-residerend Ambassadeur van Italiё voor Suriname is Antonio Bernardini, met als standplaats Brasilia, Braziliё.
Share this:

Bericht: >Pollack-Beighle zoekt ondersteuning bij Italiё en de EU voor visumvrij Schengengebied

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres